راهنمای آمادگی برای امتحانات نهایی
موفقیت در امتحانات نهایی از چند جهت بسیار مهم است. اول اینکه شما در این آزمونها نتیجهی تلاش یکسالهی خود را در مقطع تحصیلی مورد نظر کسب خواهید کرد. همچنین آزمونهای نهایی به دلیل تاثیری که بر نتیجهی کنکور دارند بسیار مهمند. به همین دلیل، با توجه به تاثیر معدل در کنکور، بهتر است با قدرت و تمرکز بیشتر به فکر برنامهریزی و تلاش برای کسب بهترین نمره در امتحانات نهایی باشید.
راهنمای آمادگی برای امتحانات نهایی
آمادگی برای آزمون نهایی شامل چه چیزهایی میشود؟ ما از لحظهی شروع به برنامهریزی تا لحظهای که در محل امتحان حاضر میشوید را بخشی از این آمادگی میدانیم. شما باید از همان آغاز برنامهریزی سعی کنید انتخابهایی درست داشته باشید. در زیر بخشهایی را میبینید که در کنار هم باعث آمادگی و اطمینان شما برای موفقیت در آزمونهای نهایی خواهد بود:
کسب مهارتهای دانشی کافی:
·برنامه ریزی برای مطالعه
·انتخاب منابع مطالعاتی مناسب
·رفع اشکال
·
آمادگی برای حضور در جلسه:
·مرور نمونهسوالات
·یادگیری مهارتهای حل مسئله
·تقویت نقاط ضعف
·استراحت کافی (خواب مناسب شب پیش از آزمون)
همانطور که میبینید، این فرآیند به دو بخش اصلی تقسیم شده است. در ادامه هر یک از این بخشها را به شکلی دقیقتر بررسی میکنیم.
لینک دانلود سوالات نهایی دوازدهم خرداد 1400 :
یادگیری دروس برای موفقیت در امتحانات نهایی
یکی از اولین و مهمترین چیزهایی که باعث موفقیت شما و کسب نمرهی عالی میشود. یادگیری دقیق دروس است. برای این منظور شما باید چند نکتهی مهم را بهخاطر بسپرید. این نکات را به همراه توضیحاتی مفید در ادامه مرور کردهایم.
برنامه ریزی برای مطالعه
در قدم اول به سراغ برنامهریزی میرویم. در یک برنامهریزی اصولی، علاوه بر برنامه امتحانات نهایی، باید به چه چیزی توجه داشته باشیم؟
اصل اول: ابتدا زمانهایی را که در دسترستان هست مشخص کنید. برای این کار فعالیتهای خود در طول روز، اعم از خواب، زمان غذا خوردن، زمانهای استراحت و … را تعیین کنید. سپس زمانهای باقیمانده را بین فعالیتهایی که برای آمادگی نیاز دارید تقسیم کنید.
اصل دوم: برنامهی مشخص شده باید قابل اجرا باشد. اگر تاکنون روزی دو ساعت درس میخواندید، نمیتوانید ناگهان آن را به دوازده ساعت افزایش دهید. پس بهتر است بهتدریج این میزان را بالا ببرید تا در روزهای امتحانات به این فرآیند عادت کرده باشید.
اصل سوم: برنامهای منعطف داشته باشید. سعی کنید برنامهتان طوری باشد که در صورت نیاز بتوانید چیزهایی را جایگزین کرده و برخی فعالیتها را حذف یا اضافه کنید. برای مثال شما باید بتوانید زمانی را برای رفع نقاط ضعف خود داشته باشید.
اصل چهارم: برنامهتان را پیوسته آنالیز کنید و در صورت نیاز آن را بهبود دهید. اگر خسته میشوید راههایی را برای رفع این مشکل بیابید. اگر زمان کم میآورید آن را طوری جبران کنید.
انتخاب منابع مناسب
در این زمینه نیز بهتر است به سه اصلی که در زیر بیان میکنیم پایبند باشید.
اصل اول: کتاب درسی، بهترین منبع برای آمادگی در امتحانات نهایی است.
اصل دوم: در صورت نیاز از منابع کمکدرسی استفاده کنید. برخی منابع با توضیحات بیشتر در مورد مفاهیم سخت کتاب درسی، یادگیری آنها را سادهتر میکنند.
اصل سوم: نمونهسوالات سالهای گذشته را فراموش نکنید. همچنین از کتابهایی که طرح سوال و تمرین میکنند استقبال کنید.
رفع اشکال و نقاط ضعف
این مسئله کاملاً طبیعیست که در برخی دروس مسائلی برایتان پیش بیاید. این مسائل را باید با روشی مطمئن حل کرده و چیزهای لازم را بیاموزید.
استفاده از منابع مختلف یکی از این روشهاست. شرکت در کلاسهای تقویتی آنلاین و حضوری نیز یکی از راههای مطمئنیست که میتواند به شما کمک کند.
آمادگی برای حضور در جلسه امتحان
پس از آنکه مهارتهای دانشی لازم را برای موفقیت در آزمون کسب کردید، وقت آن است که در خود آزمون بدرخشید.
فراموش نکنید که اگر همه چیز را هم خوب بلد باشید. در صورت نادیده گرفتن مواردی که در زیر آوردهایم، احتمال موفقیت شما پایین خواهد آمد.
مرور نمونهسوالات
مرور نمونه سوالات امتحانات نهایی علاوه بر اینکه به شما در یادگیری کمک خواهد کرد. امکان آمادگی برای فضای امتحان را نیز برایتان فراهم میآورد. با حل نمونهسوالات کامل سالهای گذشته، با فضای کلی امتحان آشنا خواهید شد.
به همین دلیل حجم زیادی از نگرانیهای شما کاسته خواهد شد. چرا که میدانید با چه چیزی روبهرو خواهید شد و این مسئله در آرامش و آمادگی شما بسیار موثر خواهد بود.
یادگیری مهارتهای حل مسئله
این موضوع در درسهایی که با حل مسئله گره خوردهاند بسیار مهم است. شما باید بتوانید روشهای مختلف حل مسئله را بیاموزید. مدیریت زمان نیز در این زمینه بسیار حیاتیست. چرا که شما باید هر آنچه را که میدانید در زمان مورد نظر بر روی کاغذ بیاورید.
تقویت نقاط ضعف
نقاط ضعف خود را پس از حل نمونهسوالات کشف کنید. برای رفع این نقاط ضعف در برنامهریزی خود جایی را در نظر بگیرید. مطالعه بیشتر، حل تمرین، مراجعه به اساتید و معلمان، کمک گرفتن از همکاسیها و … راههایی برای رفع این مشکلات هستند.
استراحت کافی
برنامهتان را طوری تنظیم کنید که شب قبل از امتحان را به خوبی بخوابید. هر میزان که آمادهاید، ذهن شما این مدت را برای استراحت و آمادگی نیاز دارد.
در برخی مواقع شاید حتی نیاز داشته باشید از مطالعهی منابع باقیمانده نیز صرفهنظر کنید و زمان را به استراحت اختصاص دهید. چرا که در صورت نخوابیدن به مقدار کافی، ممکن است ذهن شما آنچه را که بهخوبی میداند نیز بهخاطر نیاورد.
خستگی و خوابآلودگی در جلسهی امتحان میتواند سبب ناامیدی و پایین آمدن سرعتتان شود.
جمعبندی
موفقیت حاصل همهی موارد بالا در کنار یکدیگر است. برای آنکه بتوانید نمرات و معدل خوبی کسب کنید، باید بتوانید زمان و منابع خود را مدیریت کنید. استفاده از این منابع به شما کمک میکند تا آمادهتر و آمادهتر شوید.
یکی از مشکلاتی که برخی از افراد با آن مواجهند، استرس آزمون است. بهتر است بدانید این مسئله کاملاً طبیعیست. در برخی از دانشآموزان بیشتر و در برخی کمتر دیده میشود. اینکه شما نگران نتیجهی یک سال تلاش و زحمت خود باشید، نشان از اهمیت داشتن این موضوع برای شماست. پس آن را غیرعادی ندانید.
مطمئن باشید هر اندازه خود را بیشتر برای امتحان نهایی آماده کنید، آرامش و آسودگی خاطر بیشتری نیز خواهید داشت.
منبع :
https://canvas.lms.unimelb.edu.au/eportfolios/3710/Final_exam